LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVC UNITED WELLEN - ZVK PROOST LIER  0-1 (0-1)

DATUM 13-12-2016

DOELPUNTEN Aiyoub 0-1

VERSLAG ZVK Proost Lier heeft zich als eerste club geplaatst voor de kwartfinale van de Beker Van België. Het versloeg het stugge United Wellen met een zuinige 0-1. In de eerste helft met éénrichtingsfutsal was de treffer van Aiyoub beslissend voor het resultaat. Wellen kroop in een egelstelling en loerde op de counter maar die counters haalden meestal de middellijn niet eens. Pas na 18 minuten moest Mageren een eerste keer gevat tussenkomen. Ondertussen was het voor Proost Lier heel moeilijk om dat gaatje te vinden en als het dan toch lukte stond doelman Buvé op de goede plaats. Wanneer hij dan toch geklopt was schoot Aiyoub, na een afleggertje van Chiaravalle de 100% kans onbesuisd over. Toch was het diezelfde Aiyoub die even later het verschil zou maken. 1 seconde voor de rust scoorde hij ei zo na de 0-2 maar zijn schot van aan de middellijn ging nipt naast.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Lier voetbalt op de helft van de tegenstander en zij loeren op dat foutje om af te straffen. Wellen moest nu meer komen omdat de tijd in ons voordeel tikte en we komen een paar keer goed weg omdat Mageren heel geconcentreerd staat te keepen en Wellen van een doelpunt houdt. Verontrusten deed Wellen ons nooit, en wij tikten de bal goed rond maar echt grote kansen bleven uit. Dat Wellen 4 gele kaarten nodig had zegt ook genoeg terwijl wij geen enkele kaart pakten. De laatste 4 minuten ging Wellen met vliegende keeper spelen en lukte daarmee 2 kleine mogelijkheden. Na balverlies van Wellen ging de onderschepte bal via Aiyoub net naast het lege doel. Het bleef bij een verdiende 0-1 en kwalificatie voor de volgende ronde.